Formació per ser voluntari/a d’acompanyament (3ª edició)

Acompanyament a persones que pateixen una malaltia crònica​

Acompanyar és estar al costat de l’altre en el seu camí.

Com a persona voluntària d”Alella, poble cuidador‘, acompanyaràs a persones que pateixen soledat, tenen una malaltia crònica o que es troben en situació de final de vida.

Les persones voluntàries fan una sessió setmanal de 2 hores de duració, en el domicili de la persona acompanyada o en alguna de les entitats socials i sanitàries del poble.

Per poder formar part del Grup de Voluntariat és necessari completar una formació de 8 sessions de 2 hores. Cada setmana es realitza 1 sessió, i, per tant, la formació es completa en 8 setmanes.

Les dates de la 3a edició són les següents: 20 de setembre, 27 de setembre, 4 d’octubre, 11 d’octubre, 18 d’octubre, 25 d’octubre, 8 de novembre i 15 de novembre.

Sessió 1: L’envelliment, la mort i el dol en la nostra societat

Sessió 2: Què és acompanyar? Per què i des d’on acompanyem?

Sessió 3: Eines per l’acompanyament

Sessió 4: Acompanyar persones en el final de la vida I

Sessió 5: Acompanyar persones en el final de la vida II

Sessió 6: El procès de dol i les seves fases

Sessió 7: Acompanyar persones que pateixen soledat

Sessió 8: L’auto-cura de la persona voluntària

Aquesta és l’avaluació que han fet del curs les persones que hi han participat:

La formació completa és gratuïta pels socis i sòcies d”Alella, poble cuidador’, i té un cost de 25€ per les persones no sòcies. Com a soci/a d”Alella, poble cuidador’ contribuiràs a sostenir la xarxa comunitària cuidadora, participaràs de forma activa en la vida de l’associació i tindràs descomptes del 50% en les activitats de pagament que organitzem.

Visita Fes-te Voluntari/a per més informació i per conèixer a algunes de les persones voluntàries d”Alella, poble cuidador