Fes-te voluntari/a

Escolta, acollida, respecte, presència

Dona mirant a un gos en que està en un balcó

El Grup de Voluntariat és una part essencial dels Pobles Cuidadors.

Les persones voluntàries acompanyen altres persones de la comunitat que pateixen soledat, tenen una malaltia crònica o es troben en situació de final de vida, així com les seves famílies. L’acompanyament pot oferir un suport important per les persones cuidadores de l’entorn familiar.

Acompanyar és estar al costat de l’altre en el seu camí.

Les persones voluntàries fan 1 sessió d’acompanyament a la setmana, de 2 hores de duració, en el domicili de la persona acompanyada o en alguna de les entitats del poble.

El requisit més important per formar part del Grup de Voluntariat és estar obert/a a emprendre un viatge d’aprenentatge i creixement personal, un viatge en què es va avançant a partir de l’escolta, l’acollida, el respecte i la presència.

Coneix a alguns de les nostres voluntaris i voluntàries!

Totes les persones que volen formar part del Grup de Voluntariat han de completar el Curs de formació per persones voluntàries d’acompanyament. Es tracta d’un curs de 20 hores, estructurat en 8 sessions setmanals de 2 hores i 4 hores de treball personal.

Consulta el contingut del curs de formació per persones voluntàries.

Un cop expressis el teu desig de formar part de Grup de Voluntariat, l’Agent de Suport a la Xarxa Comunitària Cuidadora es posarà en contacte amb tu per explicar-te tot el que necessites saber.

Entra a la Xarxa!

Per fer-te voluntari/a necessitaràs registrar-te a la Plataforma ‘Pobles que cuiden’